Medewerker uit dienst

Wat te doen als een medewerker uit dienst treedt?

Gisteren bijgewerkt

Voordat je een medewerker uit dienst plaatst verwerk dan eerst alle nodige gegevens.

Denk hierbij aan de volgende stappen:

• Wijzig de overeenkomst naar de juiste datum.

• Verwijder verlofaanvragen buiten de periode van de overeenkomst.

• Verwerk en verreken eventueel het verlofsaldo en plus en minuren.

Stappen

• Ga via het menu naar Medewerkers.

• Klik op de desbetreffende medewerker.

• Klik rechtsboven op de 3 puntjes.

• Klik op Uit dienst melden.

• Kies of je ingeplande Werktijden wilt verwijderen of Openstaande werktijden maakt.

• Klik Ja, uit dienst melden aan
    ā€‹

* Zodra je een medewerker uit dienst zet is deze pas in de nieuwe maand niet meer zichtbaar in het uren overzicht.

Veelgestelde vragen

Worden alle gegevens uit het systeem verwijderd?

Nee, alle ingevoerde data uit zoals werktijden, gewerkte uren, verlofaanvragen blijven in het systeem staan zodat je deze later eenvoudig weer terug kan halen.

Kan de medewerker nog inloggen?

Nee, nadat een medewerker uit dienst is gezet is het niet meer mogelijk om in te loggen.

Waar kan ik medewerkers terugvinden die uit dienst gezet zijn in het systeem?

De medewerkers kan je terugvinden via Medewerkers > Uit dienst.

Je kan de medewerker ook eenvoudig weer terug halen en opnieuw uitnodigen.